Nieuws item afbeelding

Nieuw boek - sfeer

27 september 2019 Sfeer en motieven, daar gaat het om in mijn nieuw verhaal. Om me zo goed mogelijk in te kunnen leven in wat mensen doen in bijzondere situaties heb ik enkele dagboeken gelezen. Wat doe je zo de hele dag asl je je niet vrij op straat kunt begeven? Wat houd je bezig? Hoe ga je met onzekerheid om? Hoe verhoud je je met anderen, met je omgeving, met jezelf. Twee van de boeken die ik heb gelezen, wil ik noemen: ’t Hooge nest en ’s Nachts droomde in van vrede. In beide boeken wordt beschreven hoe het leven was als je niet gezien mocht worden. Het ene boek is een ongelooflijk en boeiend verslag van moed, het andere boek is een persoonlijk verslag, beklemmend en vol overlevingsdrang. Beide boeken laten zien dat het leven niet maakbaar is, het hangt af van geluk en pech, van het handelen of niet handelen van anderen. 
Het was een boeiende zoektocht, waar ik, als schrijver, ook ben gaan nadenken over hoe ik zou reageren. 
Ik probeer de sfeer van die tijd en die omstandigheden in mijn nieuwe verhaal te beschrijven. 
 

Terug naar het nieuws overzicht