Nieuws item afbeelding

Reacties

27 mei 2019 Schrijf je voor je zelf of doe je het voor de lezer?
Dat is een vraag die ik me geregeld stel. Waarom schrijf ik eigenlijk?

Eigenlijk is schrijven een heel gedoe. Gaan zitten, afgezonderd zonder afleiding of net wel in de drukte. geconcentreerd bezig zijn, nadenken hoe een situatie in 'beeld' kan woprden gebracht. Dialogen voor de geest halen en opschrijven, en dan vooral, hardop voorlezen. Dat laatste doe ik toch het liefst in de beslotenheid van mijn werkkamer. Niemand mag het horen, zelfs mijn partner niet, en zij is toch heel wat gewend van mij.

Toch is het leuk als je van lezers een reactie krijgt. In feite vind ik de interactie met de lezers het mooist. Vragen beantwoorden, of vertellen wat mij boeit en waarom ik iets op 'n bepaalde manier heb opgeschreven. Op de dag van de boekpresentatie op 18 mei 2019 had ik een interview op RTV Drente. Een oprecht geinteresseerde interviewster, met leuke vragen, en ik ben in mijn element.

Mijn conclusie is dat ik eigenlijk schrijf om met anderen in contact te komen. Het is een voortzetting van mijn vroegere werk, die van arts en personal coach, waarbij het contact met de persoon tegenover me, het allerbelangrijkst is.
 

Terug naar het nieuws overzicht