Nieuws item afbeelding

Weer begonnen 1

10 september 2019 Er is altijd een stilte voor de storm, maar vaak ook een stilte na de storm. Mijn debuutroman Krassels is gelanceerd en gepresenteerd en toen was er… Even niets denk je dan.
Totdat de schrijfkriebel weer de kop op steekt. Ik weet dat eraan toegeven de enige oplossing is. Ik ben weer begonnen, en hoe.
Kijk om je heen en er liggen zomaar onderwerpen op straat, geschikt voor een kort verhaal, soms een langer verhaal. En heel soms ertussenin.
Met zo’n ertussenin-verhaal ben ik nu begonnen.
Het onderwerp kwam op mijn pad. Een waargebeurde geschiedenis met een nog open einde. Wat er ongeveer gebeurde is bekend, er is zelfs al over gepubliceerd. De vraag ‘wie, wat en hoe’ zal waarschijnlijk voorgoed onbeantwoord blijven. Een verhaal van meer dan vijfenzeventig jaar geleden uit de tweede wereldoorlog drong zich steeds meer aan mij op totdat ik eraan toegaf en begon te schrijven. Wat mij inspireert is de beweegreden, hoe komt de mens tot deze daad. Ik weet het niet, maar het geeft vrijheid om te kunnen beschrijven hoe het zou kunnen zijn gegaan.
Daarvoor heb ik het nodige vooronderzoek gedaan, wat is er al over bekend, hoe zag de omgeving er toen uit. Daarover wil ik de komende tijd korte berichten schrijven, hoe verloopt het schrijfproces. Een goede start was de link https://www.topotijdreis.nl Het is een reis terug naar de tijd en plaats waar het verhaal zich afspeelde. 
 

Terug naar het nieuws overzicht