Nieuws item afbeelding

Een jaar geleden ...

15 januari 2021 Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik een blog heb geschreven over mijn nieuwe boek.
De man met de Rieten Reiskoffer - dilemma in oorlogstijd. Het is een verhaal gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis tijdens de oorlogsjaren in het Drentse dorp Zweeloo. Een Joodse onderduiker is in 1943 overleden onder vreemde omstandigheden.
Ik zou het gaan presenteren op 22 maart 2020, precies op honderd jaige geboortedag van de hoofdpersoon. Het eerste exemplaar zou overhandigd worden aan de burgemeester van onze gemeente, Bert Bouwmeester. De plaats van haneling zou zijn geweest het middeleeuse kerkje van Zweeloo, dat ook een rol speelt in het verhaal.

Maar helaas, de maatregelen van de overheid tegen het coronavirus gooide roet in het eten: de kerk ging dicht, anderhalve meter afstand houden tot je medemens werd het nieuwe adagium en groepen mensen mochten al helemaal niet meer bij elkaar komen.
Van enige promotie was geen sprake. Alleen op een zaterdag in oktober heb ik bij boekhandel van der Velde in Assen een signeersessie gehad. Het is ongelooflijk leuk om als schrijver wat te kunnen vertellen aan geinteresseerden.

Nu zijn we bezig een audioboek te maken van de Man met de Rieten Reiskoffer. Als het klaar is en in de handel ligt zal ik verklappen wie het verhaal heeft ingesproken. 

Terug naar het nieuws overzicht