Over Jos

Ik ben Jos Govaarts. Geboren in Noord-Brabant. Na omzwervingen door Nederland vanwege mijn werk als bedrijfsarts heb ik me sinds 2002 gevestigd in Drenthe.

Meer dan 30 jaar ben ik werkzaam geweest als bedrijfsarts: aanvankelijk begonnen bij de Nederlandse Spoorwegen en later bij overheidsinstellingen en ov-bedrijven, in de gezondheidszorg, in industrie en bouw, dienstverlenende bedrijven zoals banken en adviesbureaus.
Momenteel ben ik niet meer werkzaam als (bedrijfs-)arts en heb ik de titel: arts, niet praktiserend.

Tot 2018 had ik hier in Drenthe ook mijn coachpraktijk. Daarnaast ben ik als redacteur betrokken geweest bij psychosociaal digitaal, een digitaal magazine voor psychosociale begeleiding. Het is de opvolger van Counseling Magazine en uitgegeven door Kloosterhof Uitgeverij.

Nu ben ik vooral auteur van romans. In mijn boeken staat vaak de vraag centraal waarom iemand een bepaald gedrag vertoont. Ik wil laten zien wat iemands bewuste en onbewuste drijfveren zijn. Vooral dat element komt in mijn romans en verhalen naar voren. 

Voor het programma 'verhalen voor de nacht' van de lokale omroep NOOS in Hardenberg heb ik een verhaal geschreven en ook ingesproken.
Ik ben lid van de Drentse Schrievers Kring.
 
Jos Govaarts
M: 06 24 799 731
E: 
jos@josgovaarts.nl